Motosiklet macera demektir. Her macerada olduğu gibi, motosiklette de beklenmedik durumlar başınıza gelebilir. Lastiğinizin patlaması ya da küçük bir parçadaki arıza, sürüş gününüzü bir keyif olmaktan çıkarıp sinir bozucu bir tecrübeye dönüştürebilir. Böyle durumlar için hazırlıklı olmanızda fayda var. Bunun için de size birkaç ipucu sunuyoruz.
Avadanlığınızı Kontrol Edin
Çoğu motosiklet üreticisi, motosiklette ufak tamiratlar yapmak için motorun yanında bir de avadanlık seti verirler. Ancak motosikletinizi ikinci el aldıysanız bu kit eksik olabilir ya da hiç olmayabilir. Bu yüzden avadanlığınızdaki her şeyin tamam olduğunu kontrol edin. Tamam olan bir kitte bile yetersiz olan bileşenler olabilir. Bu bileşenleri kaliteli parçalarla değiştirin.
Lastik Tamir Kitine Sahip Olun
Yedek lastik taşıyamadığımıza göre lastik tamir kiti, her motorda bulunmalı. Lastiğinizin tipine göre bir tamir kiti edinin bu kiti selenizin altında taşıyın.
Yedek Sigorta Seti
Sigorta arızaları bir motosiklette en sık rastlanılan elektrik arızalarıdır. Bu, oldukça doğal. Sonuçta bu sigortalar, motosikletin başka parçaları arızalanmasın diye oradalar.
Ancak sigorta arızaları oldukça can sıkıcı olabilir. Bu yüzden yolda kalabilirsiniz.
Böyle bir durum yaşamamak için, motorunuzun sigortalarından birer tane yanınızda bulundurun. Bu 5-6 ufak parça, motora bindiğiniz bir gününüzü yeri geldiğinde kurtarabilir.
İlk Yardım Seti
Eğer ilk yardım eğitimi almadıysanız, ciddi bir kaza durumunda kazazedeye müdahale etmemelisiniz. Ancak ufak yaralanmalar için yanınızda küçük bir ilkyardım seti bulundurmanızda fayda var.
Bunlar Elbet İşinize Yarar
Motorunuzda bulundurmanızı tavsiye ettiğimiz birkaç küçük tamir ekipmanı bulunuyor. Bu ekipmanlar birer detay gibi gözükse de çok işinize yarayabilir.
- Elektrik bandı: Sağlam bir yapıya sahiptir. Ufak kazalar sonunda bir şeyleri tutturmanız gerektiğinde kullanabilirsiniz.
- Mini fener: Tamam, cep telefonunuzda bir fener var ancak küçük bir feneri motorunuzda bulundurmanızda fayda var. Hem kullanımı daha kolay hem de zor bir durumda cep telefonunuzun şarjına başka şeyler için ihtiyaç duyabilirsiniz.
- Plastik kelepçeler: Plastik kelepçeler bir şeyleri bir yere bağlamanın en sağlam yolu. Birkaç plastik kelepçe pek de bir yer kaplamaz.
- Lateks eldivenler: Bazı tamiratlar kirli bir işe dönüşebilir.
Tüm bu saydığımız ekipmanları, küçük bir çantaya sığdırıp motosikletinizin selesinin altında saklayabilirsiniz. Ne demişler: “Tedbiri elden bırakmamak lazım.”