Sepet
0,00

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Motosiklet ekipmanlarınızı hem daha konforlu bir sürüş hem de daha uzun ömürlü olmaları için periyodik bir şekilde temizlemelisiniz. Ancak bu temizliği yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Bu ekipmanlarda kaza anında sizi koruyacak teknik kumaşlar ve donanımlar bolca kullanıldığından, hassas bir temizlik yapmalısınız. Gelin size tekstil ekipmanlarınızı nasıl temizlemeniz gerektiğini adım adım açıklayalım.

1- Korumaları Çıkarın

İşe ekipmanlarınızdaki korumaları çıkararak başlayın. Koruma ceplerinde yer alan bu korumaları çıkarmanız zor olmayacaktır. Ancak hangi korumayı hangi cepten çıkardığınızı unutmayın.

Korumalara derin temizlik yapmaya çalışmayın. Koruma ekipmanlarınızın suyla temas etmeleri, işlevlerini yitirmelerine neden olabilir. Bu ekipmanlar hiçbir şekilde teninize direkt olarak temas etmediğinden ve dışarıdan görünmediğinden kirli kalmaları çok da sorun olmayacaktır.

2- Yüzey Temizliği Yapın

Ekipmanlarınızın üstünde çamur ya da ölü sinekler gibi kurumuş, suyla kendi kendine geçmeyecek kirler olabilir. Yumuşak bir fırça ve ılık su ile bu kirleri temizleyin. Ekipmanlarınızın yüzey temizliğini yaparken mümkün olduğunca hassas olun. Fırçayı çok kuvvetli kullanmayın.

3- Yıkama Talimatlarını Okuyun

Ekipmanlarınızın üstündeki yıkama talimatlarını okuyun ve bu talimatlara harfiyen uyun.

4- Çamaşır Makinesi Yerine Elde Yıkamayı Tercih Edin

Ekipmanlarınızın yıkama talimatlarında çamaşır makinesinde yıkamanın sorun olmayacağı yazıyor olabilir. Ancak ekipmanlarınızın yıpranmaması için elde yıkamayı tercih etmeniz daha doğru olabilir.

Kesinlikle sıcak su kullanmayın. 25 – 30 derecede ılık suya bir miktar şampuan karıştırın ve ekipmanlarınızı bu suyla temizleyin. Ekipmanlarınızı temizlerken ağır kimyasallar içeren temizleyicilerden uzak durun.

5 – İyice Durulayın ve Kurumaya Bırakın

Ekipmanlarınızı kurumaya bırakmadan önce tüm şampuanın durulandığından emin olun. Bu işlem için soğuk su kullanın.

Durulama işlemi bittikten sonra ekipmanlarınızı bir askıya asıp güneş ışığında kurumaya bırakın.

Kurutma işlemi için kesinlikle kurutma makinesi kullanmayın. Kurutma makinesindeki yüksek ısı, ekipmanlarındaki sentetik fiberlerin bozulmasına ve ekipmanınızın kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.

6 – Korumaları Yerleştirin

Tekstil ekipmanınızı temizlediniz. Sıra son aşamada. Tüm korumaları çıkardığınız ceplere geri yerleştirin ve ekipmanınızı dolaba kaldırın.

Bonus

  • Eğer kışlık mont gibi su geçirmezlik özelliğine sahip bir ekipmanı temizliyorsanız, her yıkama sonunda su geçirmezlik spreyi uygulaması yaparak ekipmanınızın bu özelliğini uzun süre boyunca kaybetmemesini sağlayabilirsiniz.
  • Söz konusu motosiklet ekipmanları olunca, temizlik delisi olmanın bir anlamı yok. Ekipmanlarınızı çok fazla temizlemeniz kullanım ömrünü azaltacaktır. Bu yüzden ekipmanlarınızı yılda 3 – 4 kereden fazla yıkamayın.
  • Bu makalede açıkladığımız temizleme sürecinin sadece tekstil ekipmanlar için geçerli olduğunu, deri ekipmanların temizliğinin başka yöntemlerle yapıldığını hatırlatalım.
Yazışma Başlat
Bize Whatsapp hattından 10:00 - 18:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.